pglogored.png
© POPPKORN FORM & MEDIA
Redaktör: Anita Tingskull / Anders Nilsson
Foto: Anita Tingskull / Anders Nilsson
POPPKORN FORM & MEDIA
Redaktör/foto Anita Tingskull och Anders Nilsson
 
djup. I samma ögonblick förvandlas form till volym som kan vara en snart bristande knopp. I mötet mellan svärtan, den purpurröda mangentan, det lysande pollengula, och det svala blå, formas ett ingenmansland där färgerna tycks lyfta till pulserande rörelse.

Erich Schwandt skriver i Ölandsbladet 2004: En lyckad vernissage Färgtrycken, ibland monotypier, som han har gjort i etsningsteknik och träsnitt, är, tycker jag, befriande i sin tydlighet. De rymmer också en stor humor som inte kom fram tidigare. Det behövs i den dystra tiden.

Inga Ishild Hareide skriver i Vikebladet 2001: Leikande lys over lerreta Rudolf Jon Overå debuterte i 1986 med utstillingen "Vikingslaget ved Hjørungavåg år 986" i Kalmar Slott. Under ein kunstnarsamling på Andöya år 2000 vann han med beste nordlysbilde. Mellan desse to hendingane ligger der ein stor kunstnarleg utvikling. Det er ikke lenger ingeniøren som dominerer. Han har sjølv sagt at han er fascinert av nordlyset, men at det ikkje let sig attgje, ein må berre fange stemninga. Det har han greidd. Nordlyset leikar seg over lerreta, og dei som har sett det, veit at denne dansande naturkrafta står fram i fleire fargar. Slik er det i Overå sine bilete og.
Jag har tecknat och målat i hela mitt liv och den första jurybedömda utställningen ägde rum för mer än 30 år sedan. Gillar att arbeta med projekt, en vana från min tid som elektroingenjör.
Av projekten kan nämnas:
1. Vikingaserien, "Slaget i Hjørungavåg år 986"
2. Fiskarbondeserien, skildring av fiskaren och bonden i perioden 1940 - 1960
3. Kolgruvearbetaren på Svalbard, skildring av gruvarbetaren (Busens) arbete i Gruva 3, 7 och Sveagruvan. Har fortsatt att arbeta med och är intresserad av det arktiska och nordiska ljuset och mytologin, då var inte steget långt till mystiken i "Norrskenet" och energier i olika former. I mitt arbete som elektroingenjör har jag teoretiskt och praktiskt arbetat med energi, som jag nu försöker att visualisera i abstrakta former.

Gunilla Petri skriver i Barometern 2006: Grafik som pulserar av färg och energi Det är bilder som handlar mer om färg än form. Mot skenbart monokroma ytor där färgens täthet är så intensiv att ytan tycks pulsera, öppnar sig ett svart hål, ett sugande
Konsert med Electric Funeral 6 augusti.
Passa på att höra dem!
© POPPKORN FORM & MEDIA
Redaktör: Anita Tingskull / Anders Nilsson
Foto: Anita Tingskull / Anders Nilsson
POPPKORN FORM & MEDIA
Redaktör/foto Anita Tingskull och Anders Nilsson
 
Bo på prästgård.png
Frejs uppenbarelse
Rudolf Jon Overå

Nordisk MytologiVernissage 2 augusti
kl 12.00

Utställningen pågår tom 10 augusti