pglogored.png
POPPKORN FORM & MEDIA
Redaktör/foto Anita Tingskull och Anders Nilsson
Konstutställning
Othon G.H.
Ann-Marie Rautenberg

5 - 30 juli 2010
 
Bilden föreställer en änglalik kvinna målad med äggtempera på gammalt vrakgods.
 
Bo på prästgård.png
Othon G.H. är målare och skulptör. Han är född i Königsberg, Tyskland, men är sedan 1981 bosatt i Sverige. Othon G. H. har genomfört mångåriga studieresor världen över. Hans bild-värld är en smältdegel av olika kulturers myter, symboler och forn-lämningar - sammanvävda av egna upplevelser.
"Mer och mer förundras jag över det mysterium konsten är, allt igenom flyktig, omöjlig att hålla fast, svår att konkretisera- fort går äventyret, man måste hänga med! Den allvarsamma leken fortsätter...".

Ann-Marie Rautenberg målar i huvudsak änglar och madonnor. Under många år målade hon ikoner, men tröttnade på den fasta formen och ville måla mer fritt. Hennes målningar är fyllda med klassiska kristna symboler, som duvan och liljan. Hon har ställt ut sina änglamålningar i kyrkor och har också gjort utsmyckningar till flera kyrkor.
"Romantiken, tycker om att skapa vackra drömmande idyller med Människan och Djuren i centrum i En Hel Värld!" 

Flera av Othons bilder innehåller mängder av symboler från olika delar av världen. Tekniken är egen med akvarellfärg på papper som fästs på duk, som sedan delvis täcks med sand.